Wednesday, November 9, 2011

Verkstadskväll : Podalida

Verkstad kommer att bjuda på späckad kväll med en konstnärlig livespeling av Wolfgang Peter Menzel och filmvisning av Eric M Nilsson kring myten Podalida.

Podalida är en ö som aldrig existerat.
Denna ö i Atlanten mellan Europa och Nordamerika upptäcktes av två venetianska bröder, Nicolo och Antonio Zeno på 1300-talet under sina resor till de norra delarna av Europa. Bröderna var upptäcktsresande och gjorde den såkallade zeno-kartan, där Podalida för första gången var utritad som en ö. Zeno-kartan kom att ligga till grund för andra kartor flera årtionden fram över trots dess inkorrekta beskrivningar.

Wolfgang Peter Menzel är konstnär och bor i Linköping.
Under våren 1945, dog hans far i en ubåt i Nordatlanten, måltavla för en allierad torped, kanske nära Podalidas kust. I hans konstnärskap rekonstruerar han den imaginära identiteten av Podalida. Just nu ligger hans främsta fokus på ljud och ljudspelningar från Podalida med hans hemsida http://thesoundlogg.com/

På Verkstad denna kväll kommer Wolfgang Peter Menzel sända radio live från Podalida. Förlyssna gärna här: http://thesoundlogg.com/

Efter livespelningen kommer vi att visa Eric M Nilssons film, "Mannen från Podalida" (1998) som handlar om språk och identitet. Om en man vid namn Pierre som talar ett icke existerande språk.

Mer info här.

Hjärtligt välkommen till en spännande kväll i Podalidas tecken!

No comments:

Post a Comment